تحلیلگران تخمین میزنند افزایش قیمت سوخت در ۳ سپتامبر بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تریلیون روپیه (۹.۵ میلیارد دلار) در سال جاری میلادی رسیده است که میتواند در مسیر هزینههای سازنده در این کشور آسیای جنوب شرقی که درخال بهبود اقتصادی دوران پس از همهگیری ویروس کروناست باشد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه «استریت تایمز» کارشناسان معتقدند تصمیم دولت اندونزی برای افزایش قیمت سوخت تصمیمی محتاطانه است که به کاهش رشد مشکلات مالیاتی منجر میشود اما این سیاست همزمان اعتراضات خیابانی را به دنبال دارد که باید به درستی با آن برخورد شود.
با این حال هرگونه اقدامی برای خرید نفت خام از روسیه با قیمتی بالاتر از آنچه کشورهای گروه ۷ توافق کردند میتواند اندونزی را در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دهد.
اوایل ماه جاری، جوکو ویدودو قیمت سوخت یارانهای را تا ۳۰ درصد افزایش داد و گفت این افزایش ” آخرین گزینه” ایست که برایش باقی مانده است و همین موضوع منجر به اعتراض های خیابانی سراسری ۲۷۰ میلیون نفری در این کشور شد.
اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد آسیای جنوب شرقی در ماه اوت برای سومین ماه متوالی نرخ تورم سالانه ۴.۹۶ درصدی را ثبت کرد که بالاتر از نرخ هدفگذاری شده بانک مرکزی این کشور از ۲ تا ۴ درصد بود.