
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
مجموعه ای از بازی های پرطرفدار و موفق که هیچ وقت برای مخاطب ایرانی جذاب نبود
آیا تا به حال به لیستی از بازی های محبوب در کشوری نگاه کرده اید و متوجه شده اید که یا آنها را امتحان نکرده اید یا علاقه ای به امتحان کردن آنها ندارید؟ تفاوت بین فرهنگ و سلیقه یکی از عواملی است که باعث این امر می شود و زیبایی جهان به همین دلیل است که منجر به تنوع زیادی از بازی های ویدیویی و داستان گویی های مختلف می شود. اما مخاطب ایرانی عمدتاً با کدام مجموعه بازی همراه شده است؟ در طول این پست با هم سری بازی های فیگاتو را مرور می کنیم که محبوب ترین بازی های داخل ایران نیستند و دلیل آن را بررسی می کنیم.
Yakuza و Dragon Like

اگر همین الان به لیست نگاهی بیندازید، احتمالاً متوجه خواهید شد که بسیاری از بازی های موجود در لیست ما یا مستقیماً با فرهنگ ژاپنی مرتبط هستند یا حداقل توسط یک شرکت ژاپنی طراحی شده اند و شاید یک بازیگر واقعی ژاپنی به خوبی می تواند در لیست ما شروع کنید Yakuza Serie یک سری بازی واقعاً جذاب است که نه تنها داستانی واقعاً جالب را روایت می کند، بلکه همیشه سعی کرده است عناصر طنز، فعالیت های جانبی واقعاً جالب و البته گیم پلی غنی را به آن اضافه کند و مخاطبان خود را به یک سفر شگفت انگیز یاکوزای در خیابان ها ببرد. توکیو
اما راستش را بخواهید این سری بازی اساساً اغراق بسیار عجیبی دارد و شاید دیدن از آسمان و یا استفاده از هزاران قدرت عجیب شخصیت ها برای برقراری یک تماس تلفنی ساده برای مخاطب ایرانی کمی عجیب باشد. وسط طوفان! شرقی ها این لحظات را دوست دارند و مخاطبان غربی و عمدتاً جریان اصلی از آن استقبال می کنند، اما خب، در داخل ایران، خبرهای کمی از محبوبیت این سریال وجود دارد. با این حال پیشنهاد می کنم دوباره به این بازی فرصت بدهید!
فاینال فانتزی

با انتشار نسخه های جدیدتر سری فاینال فانتزی به خصوص قسمت های XV، شانزدهم و البته اپیزود هفتم، محبوبیت این سری تا حدودی افزایش یافته و افراد بیشتری جذب این بازی افسانه ای و باستانی شده اند. سریال، هنوز نمی توانیم انکار کنیم که سریال فاینال فانتزی با وجود طرفداران زیادی که در سراسر جهان دارد، همچنان آنطور که باید باشد، شاید شناخته نشده است و بازیکنان داخل ایران سراغ آن نمی روند.
دلایلی برای این پدیده وجود دارد و فکر می کنم اولین و مهم ترین دلیل آن سیزدهم و سیزدهم سریال است که شباهت چندانی به مخاطب ایرانی ندارد. ایرانی ها به طرز عجیبی فراری هستند و بعید است که مستقر شوند و با آنها تماس گرفته شود. شروع نسبتا کند سریال و عناصر نقش آفرینی برخی از نسخه های محبوب عموماً مخاطبان ایرانی را به بازی تبدیل کرده است. همچنین ممکن است در نگاه اول نتوانید با موها و استایل عجیب شخصیت های بازی ارتباط برقرار کنید که این دلیل دیگری است که ممکن است شما را از امتحان این سری منصرف کند.
با وجود همه این ها، سرپرست تجربه هک و رستگاری، طرفدارانی را به این سری متصل کرده است و با علاقه مندی به پایه و اساس کلی Funk Fantasy، نسخه های قدیمی تر آن را تجربه کرده و لذت می برند.
شکارچی هیولا

راستش را بخواهید، من دقیقاً نمی دانم چرا نمی توانم با سری Monster Hunter ارتباط برقرار کنم، و اگر بتوانم نظر قطعی در مورد یک چیز داشته باشم، این است که Monster Hunter یک طرفدار سرسخت است. طرفدارانی که عاشقانه این سریال را دوست دارند و با کمک دوستانشان آن را تجربه می کنند. شاید بزرگترین عاملی که باعث شد نتوانیم با این مجموعه ارتباط برقرار کنیم، نبود امکانات برای تجربه چند نفره در این مجموعه بود. سری Monster Hunter شدیداً به یک دوست نیاز دارد که در کنار شما باشد و اگر دوست دارید در بازی به تنهایی هیولاها را شکار کنید، احتمالاً خیلی زود خسته می شوید و از طرفی ممکن است راه طولانی برای مبارزه با هیولاها باشد. از آنجایی که ما کسل کننده هستیم و همه ما به کمی هیجان و هیجان نیاز داریم، این ممکن است یکی از عواملی باشد که Monster Hunter در ایران محبوبیت پیدا نکرده است.
جنگجویان خانواده

اگر تمام اغراق های ژاپنی را با هم ترکیب کنیم و مقداری از فرهنگ سلسله هان و اسطوره های سه امپراتوری و در تمام اسطوره های شرقی که هیچ شناختی از آنها نداریم را با هم ترکیب کنیم و به خوبی ترکیب کنیم، خروجی چیزی جز یک سری نیست. Dynasty Warriors که اتفاقاً در جهان بسیار محبوب است. اگر به خاطر داشته باشید برادر کوچک این بازی Warriors Orochi به عنوان سالن جومونگ سلطنت می کرد و اتفاقاً بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرد زیرا مردم خیلی راحت با نام و فرهنگ جومونگ ارتباط برقرار می کردند و این دقیقاً همین است. همان چیز
افراد مشهور تاریخ ما هیچ اطلاعاتی از افسانه هایی که تا به حال نشنیده ایم نداریم و تماشای یک مرد لاغر که می تواند هزاران نفر را با چرخاندن نیزه به جهان آخرت بفرستد واقعاً یکی از لحظاتی است که هر بازیکن ایرانی ممکن است دوست داشته باشد. برای اینکه او به قفسه بعدی برود و یک تجربه غربی را انتخاب کند.
توپ اژدها

سریال Dragon Ball را می توان یکی از نوستالژیک ترین انیمه ها چه در شرق و چه در دنیای غرب دانست و افراد زیادی از سال 1984 تا کنون خاطرات تلخ و شیرینی را تجربه کرده اند. اما وقتی این انیمه در داخل کشورمان از تلویزیون پخش نشد و هیچ عامل دیگری باعث محبوبیت جوانان شد، بنابراین این مجموعه بازی نمی تواند جایگاه خاصی در بین گیمرهای ایرانی داشته باشد و این بزرگترین دلیل عدم کپی برداری از این است. سریال، حداقل بسیاری از ما او تجربه نداشت.
پوکمون

Pokémon یک فرنچایز محبوب در داخل ایران نیست و شاید بزرگترین دلیل آن رقبای دیجیتالی این موجودات زیبا یعنی موجودات دیجیتال باشد. برخلاف بسیاری از جوامعی که در آن انیمه پوکمون، از سوی دیگر، بازی های قدیمی تر این سری در داخل کنسول های رترو و کلاسیک دیده می شد، در داخل ایران تلویزیون دیجیتال واقعا جذاب و آن تبدیل های زیبا وجود داشت. این موضوع باعث شد تا طرفداران بیشتر به این سریال وابسته شوند و نوستالژی در ذهن آنها نسبت به فرنچایز شکل بگیرد. جالب اینجاست که علیرغم آثار بسیار جالب دنیای بوکمن، بازیکنان ایرانی ترجیح می دهند آثار متوسطی مانند Digimon Rumble Arena و بررسی دوران پلی استیشن 1 را بازی کنند.
پرسونا و مگامی تنسی

چرا سریال Megami Tensi در داخل ایران محبوبیتی ندارد و حتی بسیاری از کشورهای غربی را می توان در عوامل فوق یافت اما موارد مربوط به شخصیت کمی متفاوت است. در درون شخصیت شما در واقع یک دانش آموز ژاپنی هستید و جدای از قسمت اکشن بازی، او باید به کلاس های نسبتا پیشرفته برود و گاهی درس های هیکو، تاریخ ژاپن و حتی ادبیات را بگذراند و درس های شما را پاس کند. راستش را بخواهید، بسیاری از ما حتی در مورد درس هایی که در مدرسه می خوانیم احساس تنبلی می کنیم، و این ایده که می توانیم درس های ژاپنی را مطالعه کنیم و امتحان کنیم، گاهی اوقات هیچ ایده ای نداریم. همچنین کشمکش های این سریال نیز بازتابی است و در کل فضا و داستان گویی در فرهنگ ژاپنی باعث شد این سریال و شاید این سری از بازی در داخل ایران باشد. اما پیشنهاد می کنم یکی از نسخه های این شخصیت به خصوص Remick 5 Royal را امتحان کنید تا تجربه ای غنی و فوق العاده از بازی های ویدیویی داشته باشید.
Madden NFL

ایرانی ها عاشق عاشقانه کردن فوتبال هستند، به همین دلیل تمام نام های اصلی و فرعی ساخته شده از فوتبال و حتی تغییراتی در فوتبالیست ها دیده شده است. اما سری Madden NFL هیچ شباهتی به فوتبالی که ما می شناسیم ندارد، در عوض، این یک شبیه سازی بلوکی عالی فوتبال آمریکایی در غرب است. شاید اگر بیشتر با این ورزش آشنا بودیم، از امتحان این سریال لذت می بردیم، اما الان اینطور نیست و باید سراغ کارهایی مثل اف سی یا ایفوتبال برویم.
Divinity & Baldur\'s Gate (بازی های D&D)

انصافاً این بازی هرگز یک بازی دسکتاپ D&D نبوده است و شاید در داخل ایران، در عوض در بسیاری از کشورها، وقتی طرفداران ایرانی ما به منچ یا مار و اسکیس علاقه دارند، به بازی های فانتزی این دنیای پهناور اختصاص داده شده است. Danjen and Dergens یک بازی دسکتاپ است که ارتباط مستقیمی با فانتزی دارد و در واقع Gate of Divinity و Budur را می توان از مشتقات آن دانست. از آنجایی که ما ایرانی ها با روند، قوانین و قواعد این دنیا آشنا نیستیم، احتمالا ارتباط با دنیاهای برگرفته از دنیا سخت خواهد بود و یکی از دلایلی است که این بازی ها در ایران محبوبیت پیدا نکرده اند. بد نیست در گیم پلی و گیم پلی تاکتیکی هم به این نکته اشاره کنیم که طبق قانون نانوشته «ایرانی ها از نوع حساس هستند» باعث شده بسیاری از بازیکنان ایرانی در لیست بهترین بازی ها قرار نگیرند.
Warhammer & Warhammer 40,000

بسیار مهم است که پس زمینه داستانی و داستانی بازی از ابتدا در یک جامعه از بازیکنان تنظیم شود. سری Warhammer هرگز آنقدر که باید محبوبیت پیدا نکرد و شاید در داخل ایران، و شاید به دلیل بالا بودن زیرسری ها، افرادی که علاقه مند به پرش به این بازی ها بودند، نتوانستند نقطه شروع درستی از این دنیا پیدا کنند. یکی از آنهایی که
منبع: https://vigiato.net/p/577180