10 کنسول بازی که از زمان خود جلوتر بودند و شکست خوردند
انتشار: دی 20، 1403
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

10 کنسول بازی که از زمان خود جلوتر بودند و شکست خوردند


قبل از قرن بیست و یکم، بازی های ویدیویی عمدتاً به دو صورت انجام می شد: در بازی های آرکید یا در خانه با استفاده از کنسول ها. برای مدت طولانی، بازی های آرکید نسبت به اکثر کنسول ها از مزیت تکنولوژیکی قابل توجهی برخوردار بودند و توسعه دهندگان کنسول ها را مجبور می کردند فاصله خود را کم کنند.

این رقابت تکنولوژیک منجر به نوآوری هایی در کنسول های بازی شد که در نهایت حتی از بهترین ماشین های آرکید هم پیشی گرفتند. با این حال، برخی از کنسول ها مانند Dreamcast و Neo Geo آنقدر از زمان خود جلوتر بودند که در نهایت به شکست تجاری تبدیل شدند. برای دیدن این کنسول ها با ما همراه باشید.

بازی دنده سگا

  • تاریخ انتشار: 6 اکتبر 1990
  • تاریخ توقف تولید: حدود 2002
  • تعداد فروش: 10.62 میلیون واحد

Sega Game Gear با Atari Lynx و Nintendo Game Boy رقابت کرد. این کنسول دارای صفحه نمایش رنگی و نور پس زمینه مشابه لینوکس آتاری است، البته با قیمت کمی پایین تر و رقابتی تر. همچنین Game Gear با داشتن بازی های برجسته تر به خصوص پورت های عناوین Sega Master System شانس بیشتری برای رقابت با Game Boy داشت.

با این حال، Gameboy آنقدر سودآور بود که Game Gear نمی توانست به طور موثر در بازار رقابت کند. بدتر از همه، ویژگی های عالی Game Gear با اشکالاتی همراه بود. به طور خاص، عمر باتری نمایشگر رنگی دستگاه و نور پس زمینه کمتر از لینوکس و به خصوص Gameboy بود.

لینوکس آتاری

  • تاریخ انتشار: 1 سپتامبر 1989
  • تاریخ توقف تولید: حدود سال 1995
  • تعداد فروش: 2 میلیون واحد

Atari Lynx تنها ورود آتاری به بازار کنسول های بازی دستی بود. این کنسول چند ماه پس از بازی Nintendo Gameboy عرضه شد و آتاری قصد داشت با این دستگاه جایگاه Gameboy را به چالش بکشد.

لینوکس دارای صفحه نمایش رنگی و نور پس زمینه بود و از نظر سخت افزاری بسیار قدرتمندتر از بسیاری از کنسول های آن زمان بود. با این حال، ویژگی های پیشرفته کنسول در نهایت شکست خورد. سخت افزار قدرتمند، صفحه نمایش رنگارنگ و نور پس زمینه دستگاه، عمر متوسط \u200b\u200bباتری را به خطر انداخت. حتی نسخه اصلاح شده این کنسول، Lynx II، تنها شش ساعت عمر باتری داشت که هنوز هم کمتر از Game Boy است.

پسر مجازی نینتندو

  • تاریخ انتشار: 21 جولای 95
  • تاریخ توقف تولید: حدودا اوت 1996
  • تعداد فروش: 770000 واحد

Virtual Boy یکی از کنسول های فراموش شده نینتندو است که به عنوان یک پروژه موقت در زمان تعویق نینتندو 64 طراحی شده است. طراحی این دستگاه شبیه به هدست های واقعیت مجازی آینده و مطابق با دیدگاه نینتندو برای سیستم بود. در برخی از بهترین بازی های این دستگاه، Virtual Boy گرافیک بسیار چشمگیری را برای زمان خود به نمایش گذاشت.

مشکل اصلی Virtual Boy طراحی آن بود. تشخیص این دستگاه به عنوان یک کنترلر قابل حمل دشوار است، زیرا هدبند نداشت و بدون کنترلر کار نمی کرد. تمام اسباب بازی های آن نیز فقط در رنگ های قرمز و مشکی عرضه می شد. با این حال، کنسول بعدی نینتندو توانست از درس های Virtual Boy بهره ببرد.

سگا دریم کست

  • تاریخ انتشار: 27 نوامبر 1998
  • تاریخ توقف تولید: 31 مارس 2001
  • تعداد فروش: 9.13 میلیون واحد

Dreamcast آخرین کنسول خانگی سگا قبل از ورود به توسعه بازی های شخص ثالث بود، و این شرکت توانست با او خداحافظی کند. Dreamcast دارای ویژگی های نوآورانه بسیاری بود که بسیاری از آنها پیشرو ایکس باکس مایکروسافت محسوب می شوند. در واقع، مایکروسافت نقش مهمی در توسعه قابلیت های آنلاین Dreamcast ایفا کرد و این سیستم را در زمان خود محبوب کرد.

متأسفانه برای سگا، پلی استیشن 2 سونی خیلی زود عرضه شد و نشان داد که در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 به قابلیت های آنلاین نیازی نبود. ایکس باکس مایکروسافت نیز مدت کوتاهی پس از توقف دریم کست وارد بازار شد و با وجود موفقیت ایکس باکس لایو، همچنان برای رقابت با پلی استیشن 2 تلاش می کند. این نشان می دهد که نوآوری گاهی اوقات ممکن است زودرس باشد.

3DO

  • تاریخ انتشار: 4 اکتبر 1993
  • تاریخ توقف تولید: حدود 1998
  • تعداد فروش: 2 میلیون واحد

3DO نام یک شرکت بازی سازی، فرمت رسانه ای و کنسول بازی است. 3DO به جای تولید یک سیستم واحد، مجوز تولید کنسول هایی را که فرمت و مشخصات سخت افزاری آن را پشتیبانی می کردند را به دیگر سازندگان اعطا کرد. این کنسول برای زمان خود بسیار قدرتمند بود و اولین دستگاهی بود که توانایی واقعی رندر گرافیکی سه بعدی را داشت.

با این حال، بسیاری از توسعه دهندگان بر روی بازی های FMV به دلیل استفاده 3DO از فناوری CD-ROM تمرکز کردند. به جز عناوینی مانند The Need for Speed، کتابخانه بازی 3DO پر از بازی های FMV و بدتر از آن، بازی های بی کیفیت بود. لوله کش هایی که کراوات نمی بندند نمونه ای مشهور از این موضوع است. اگر 3DO یک یا دو سال بعد عرضه می شد، احتمالاً شانس بیشتری در بازار کنسول ها داشت.

اویا

  • تاریخ انتشار: 25 ژوئن 2013
  • تاریخ توقف تولید: 27 جولای 2015
  • تعداد فروش: 200000 واحد

از کمپین تامین مالی جمعی تا راه اندازی آن، Oya مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. این کنسول به عنوان یک جایگزین ارزان قیمت برای کنسول های بازی بزرگ آن زمان مانند ایکس باکس 360 مایکروسافت، Wii U نینتندو و پلی استیشن 3 سونی معرفی شد. مهمتر از همه، Oya به عنوان پلتفرمی معرفی شده است که توسعه دهندگان بازی از طریق آن می توانند بازی های خود را برای کاربران Oya ایجاد کنند.

جالب اینجاست که کنسول های بازی قابل حمل امروزی، مانند Valve\'s Steam Deck، تقریباً دقیقاً همان کاری را انجام می دهند که Oya قصد انجام آن را داشت. تفاوت اصلی این است که Steam Deck در سال 2022 منتشر شد، در حالی که Ouija در سال 2013 منتشر شد، سالی که شاهد عرضه کنسول های پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان بسیار تبلیغاتی بودیم. حتی بدون این رقابت مستقیم، Oya به دلیل تعداد زیاد بازی های بی کیفیت در کتابخانه اش، برای یافتن جای پایی در بازار تلاش کرده است.

SNK New Geo

  • تاریخ انتشار: 26 آوریل 1990
  • تاریخ توقف تولید: در حدود 1997
  • تعداد فروش: 1.18 میلیون واحد

Neo Geo در واقع نام یک سیستم آرکید بود که توسط شرکت مطرح آن زمان SNK تولید می شد. این سیستم بعدها به یک کنسول بازی خانگی معروف به سیستم سرگرمی پیشرفته Neo Geo تبدیل شد. Neo Geo بازی های باکیفیت را به خانه ها آورد، و آن هم در دورانی که کنسول های پیشرفته ای مانند Xbox مایکروسافت و پلی استیشن سونی هنوز وجود نداشتند. بسیاری از بازی های Neo Geo حس بازی های آرکید را به کاربران منتقل می کردند.

متأسفانه Neo Geo 699.99 دلار (در آن زمان) قیمت داشت، تقریباً همان قیمت PlayStation 5 Pro، کنسولی که امروزه گران باقی مانده است. تفاوت اصلی این است که بازی های آرکید در PS5 Pro در دسترس تر هستند، در حالی که پیدا کردن یک کنترلر Neo Geo که به خوبی کار کند این روزها نادر است.

نوکیا N Gage

  • تاریخ انتشار: 7 اکتبر 2003
  • تاریخ توقف تولید: 24 فوریه 2006
  • تعداد فروش: 3 میلیون واحد

N-Gage تلاش نوکیا برای رقابت با Game Boy Advance نینتندو در بازار کنسول های بازی قابل حمل بود. این دستگاه برای زمان خود ویژگی های پیشرفته ای داشت و از نظر طراحی شبیه گوشی های هوشمند امروزی بود. N-Gage می توانست تماس ها و پیام ها را ارسال و دریافت کند، در حالی که دارای لیست پخش مخصوص بازی های ویدیویی و همچنین سایر ویژگی های چندرسانه ای بود.

متأسفانه نقش اصلی N-Gage به عنوان یک کنسول قابل حمل باعث شده است که بسیاری از ویژگی های اضافی آن توسط کاربران نادیده گرفته شود. این دستگاه همچنین باید با Game Boy Advance، Nintendo DS و PlayStation Portable رقابت می کرد. PlayStation Portable با داشتن قابلیت های مشابه عملا N-Gage را منسوخ کرد. اگر این دستگاه ده سال بعد عرضه می شد، می توانست به یک گوشی هوشمند اندرویدی موفق تبدیل شود.

اپل پیپین

  • تاریخ انتشار: در حدود 1995
  • تاریخ توقف تولید: در حدود 1997
  • تعداد فروش: 42000 واحد

پیپین پروژه مشترک اپل و باندای بود. Bandai که قبلاً تجربه ای در بازار کنسول های بازی داشت، به اپل در ورود به این عرصه کمک کرد. هدف این دو شرکت ساخت کنسول بازی بود که از نظر تکنولوژی آنقدر پیشرفته باشد که رقبای آنها را تحت الشعاع قرار دهد. در واقع، سخت افزار و سیستم عامل پیپین اپل بسیار شبیه به تلاش های مایکروسافت با ایکس باکس بود.

تفاوت اصلی بین پیپین اپل و ایکس باکس مایکروسافت این بود که ایکس باکس موفق بود و میراثی ماندگار از خود به جای گذاشت. در مقابل، پیپین از نرخ فریم پایین و کمبود انحصاری های جذاب رنج می برد. بسیاری از بازی های این کنسول بر روی رایانه های خانگی دیگر نیز موجود بودند. در نهایت ایکس باکس توانست با بهترین عملکرد خود برنده شود.

Game.com

  • تاریخ انتشار: 12 سپتامبر 1997
  • تاریخ توقف تولید: حدود 2000
  • تعداد فروش: 300000 واحد

Game.com یک کنسول دستی است که توسط Tiger Electronics ساخته شده است. این شرکت در آن زمان به خاطر بازی های LCD دستی خود با مجوزهای مختلف شناخته شده بود. در میان تمامی کنسول های بیش از حد جاه طلبانه، Game.com یکی از نمونه های قابل توجه است. این کنسول سال ها قبل از Nintendo DS دارای صفحه نمایش لمسی بود و یک سال قبل از Dreamcast اتصال اینترنتی اولیه را ارائه می کرد.

با این حال، کیفیت کلی Game.com بسیار پایین بود. صفحه نمایش تک رنگ آن به گونه ای طراحی شده است که پیکسل ها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند. با وجود داشتن پورت های قابل توجهی مانند Resident Evil 2 و Duke Nukem 3D، این نسخه ها بسیار ضعیف تر از سایر نسخه های موجود بودند. در نهایت، Game Dot Cam آنقدر از زمان خود جلوتر بود که شانسی در برابر Gameboy ساده تر و آسان نینتندو نداشت.


منبع: https://vigiato.net/p/570785